Blog Başlık

  • Mayıs 03, 2023

    Dedektör Nedir?

    Metal dedektörleri, metalik bir nesneye yaklaştığında sesli veya görsel sinyal veren cihazlara verilen isimdir. Dedektörler, farklı kullanım amaçlarına göre üretilen çeşitleri olan, ama genel olarak metal türlerinin tespiti için tasarlanmış cihazlardır.

     

    Dedektör Çeşitleri

    Kullanım alanına göre dedektör çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

    1. Metal Dedektörleri
    1. Define Dedektörleri
    2. Hobi Dedektörleri
    3. Altın (nugget) Dedektörleri
    4. Sualtı Dedektörleri
    5. Boşluk Bulan Dedektörler
    6. Değerli Taş Dedektörleri
    7. Meteor Taşı Dedektörleri
    8. Çocuk Dedektörleri
    1. Pinpointer & Scuba Dedektörleri
    2. Endüstriyel Dedektörler
    1. Su Tespit Dedektörleri
    2. Su Kaçağı Tespit Dedektörleri
    3. Boru ve Kablo Tespit Dedektörleri
    4. Rögar, Menhol, Vana be Buşakle Tespit Dedektörleri
    5. Kanal Açma Makineleri
    6. Kızılötesi Lazer Dedektörler
    1. Güvenlik Dedektörleri
    1. Üst Arama Dedektörleri
    2. Araç Altı Kontrol Sistemleri
    3. Kapı Tipi Metal Dedektörler
    4. X-Ray Cihazları
    5. Olay Yeri İnceleme Dedektörleri

     

    Metal Dedektörleri

    Metal Dedektörleri, en yaygın olarak kullanılan dedektör çeşitlerinden biridir. Çoğunlukla hobi amaçlı, tek para vb. aramalar için kullanılır. Ülkemizde definecilik çalışmalarına yeni başlayanların da kullandığı dedektör çeşitleridir. Aynı zamanda profesyonel define dedektörleri, doğal altın ( Gold Nugget) aramak isteyenler için altın dedektörleri, Su geçirmezlik özelliği bulunan sualtı dedektörleri, mezar, lahit, tünel, vb. boşluk tespiti yapmak için kullanılan boşluk bulan dedektörler de bulunmaktadır.

    Pinpointer & Scuba Dedektörleri

    Pinpointer ve Scuba (dalış) dedektörlerinin olduğu bu kategori, son zamanlarda satış oranları çokça yükselen bir kategoridir. Pinpointer dedektörler, tespit edilen metalin tam merkezini hedeflemek için kullanılan bir cihazdır. Aynı zamanda küçük yapısı nedeniyle de dedektör başlıklarının giremediği yerlere girebilmektedir. Çoğunlukla pulse sistem çalışırlar ve metal ayırımı yapamazlar. Son yıllarda bazı firmalar değerli ve değersiz olarak iki farklı ayrım yapabilen Pinpointer dedektörler de üretmeye başlamışlardır.

    Scuba (Dalış) dedektörleri ise, çoğunlukla su altında kullanılan, aynı zamanda karada kullanıma da müsait olan, genellikle pulse sistemle çalışan dedektörlerdir. Büyük çoğunluğu IP68 onaylı ve suyun 60 metreye kadar altında basınca dayanıklı ve su geçirmez cihazlardır.

    Endüstriyel Dedektörler

    Adından da anlaşılacağı üzere endüstri alanında kullanılan, ticari firmaların ve/veya şahısların daha sık kullandığı bu cihazları su tespit, su kaçak tespit ve rögar-menhol-kablo tespit dedektörleri olarak sıralayabiliriz.

    Güvenlik Dedektörleri

    AVM, Fabrika, Rezidans, vb. yerlerde güvenlik amaçlı kullanılan, metal tespiti yapan cihazlardır. El tipi, kapı tipi ve X-ray gibi çeşitleri vardır.

    dedektör,define, dedektor,dedektör ne işe yarar
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR