Define Dedektörü Nedir?

Define Dedektörü Nedir?

Define Dedektörü 

Define dedektörü, metal varlıkların bulunmasını sağlayan cihazdır. Bu cihazlar, genellikle metal bulma işlemlerinde, arkeolojik kazılarda, madenlerde veya yeraltı tesislerinde kullanılır. Basit bir tabirle define aramak için kullanılan dedektör çeşitleri arasında yer alır. Define dedektörleri, bir anten sistemi ve bir sensör kullanarak, yeraltında bulunan metalik varlıkları tespit ederler. 

Define tespit cihazlarının çalışma şekilleri farklı olabilir, ancak genellikle bir elektromanyetik alan oluştururlar ve metalik varlıklar bu alana maruz kaldıklarında, alanın dalgalanma şeklini değiştirirler. Bu değişiklik, define dedektöründeki sensörler tarafından tespit edilir ve kullanıcıya bir sinyal olarak verilir. Son zamanlarda oldukça yaygın olan define dedektörleri için en çok merak edilen konu ise bu cihazların fiyatları. Bir alt başlıkta güncel define dedektörü fiyatlarına değineceğiz. 

 

Define Dedektörü Fiyatları 

Define dedektörü fiyatları dedektörün özelliklerine, modeline ve markasına göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle bu kategori altındaki cihazların fiyatları ile ilgili net bir şekilde bilgi verilmesi mümkün değildir. Örneğin, daha özel bir arama için daha sofistike bir define dedektörü daha yüksek bir fiyata sahip olabilir, ancak daha basit bir arama için daha uygun fiyatlı bir define dedektörü de kullanılabilir. Dedektör fiyatları ile ilgili bilgi almak ve söz konusu fiyatlar dahilinde profesyonel ürünlere sahip olmak için doğru yerdesiniz. Bu ürünleri detaylı bir şekilde inceleyerek kendi ihtiyacınıza en uygun cihazı tek tıkla sipariş verebilirsiniz. Ayrıca Youtube kanalımızda cihazların detaylı kullanım videolarını paylaşmaktayız.  Youtube kanalımıza gitmek için ; https://www.youtube.com/@midasdedektor/videos

Define Dedektörü Almak Yasal mı? 

Türkiye'de define dedektörü almak yasal mı? Sorusuna cevap verecek olursak; Türkiye'de define araması yasal bir etkinliktir ve define aramak isteyenlerin öncelikle bir dilekçe ile müracaat etmeleri ve define arama ruhsatı almaları gerekir. Define arama ruhsatı bir yıl sürelidir ve define araması aralıksız en çok bir ay devam edebilir. Hava muhalefeti veya tabii afetlerden dolayı bu süre içinde bitirilemezse bir defaya mahsus olmak üzere mülki amirce en çok bir ay daha uzatılabilir. Ayrıca, define aranacak yerin 2683 sayılı Kanun'un 6. maddesinde belirtilen yerler ile tespit ve tescil edilen sit alanları ve mezarlıklar içinde olup olmadığı, define aramasından sakınca bulunup, bulunmadığı tespit edilerek define arama ruhsatı verilir. 
 
Bu bağlamda define arama yönetmeliğinin incelenmesi gerekmektedir. Define Arama yönetmeliği için; https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=17238&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5
 
 
2023 Define Dedektörü Modelleri 

Son günlerinde olduğumuz 2022 yılında birçok üretici marka yeni teknolojiler kullanarak cihazlarında gelişmeler yapmıştır. Hem yerli üreticiler hem de yurt dışı markaları gelişen teknolojiye ayak uydurarak modellerinde geliştirmeler yapmıştır. Örneğin; Nokta dedektör markası Legend dedektör modelinde eşzamanlı çoklu frekans (simultaneous multi frequency) teknolojisini kullanmıştır. En büyük gelişmeyi ise Türkiye Yetkili Distribütörü olduğumuz XP metal detectors markası Hızlı çoklu multi frekans global olarak bilinen adı ile Fast Multi Frequency FMF teknolojisi ile Deus 2 Dedektör modelini üretmiştir.  
 
Bize göre 2023 yılında en çok kullanılacak ve tercih edilecek dedektör modelleri ise; 

Tüm modellere Midas Dedektör güvencesi ile sahip olabilirsiniz. Tüm cihazlar için eğitim desteğimiz mevcuttur. 

Etiketler: define
Mayıs 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR