Metal Dedektörü Nedir?

Metal Dedektörü Nedir?

Metal Dedektörü Nedir?

Metal dedektörü nedir sorusuna kısa bir cevap verecek olursak, metallerin tespitinde kullanılan sistemlerinden birisidir diyebiliriz. Metal arayışında olan kişilerin sık sık kullandığı ürünler arasında yer alan söz konusu dedektörler ile ihtiyaçlarınızın en iyi şekilde karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Metal dedektörleri, bobinden toprağa bir elektromanyetik alan ileterek çalışır. Elektromanyetik alan içindeki herhangi bir metalik nesne enerjilenir ve kendi elektromanyetik alanını yeniden iletir. Dedektör bobini, yeniden iletilen alanı alır ve hedefe bir yanıt üreterek kullanıcıyı uyarır. Sizlere sunduğumuz metal dedektörleri, farklı hedef türleri arasında ayrım yapabilir ve istenmeyen hedefleri yok sayacak şekilde ayarlanabilir.

 

 

Metal Dedektörlerinin Çalışma Prensibi

Pil

Piller, dedektör için güç kaynağı sağlar. Pil olmadan söz konusu dedektörlerin çalışması mümkün değildir.

Kontrol Kutusu

Kontrol kutusu, dedektörün elektronik devresini içerir. Gönderme sinyalinin üretildiği ve alınan sinyalin işlendiği ve hedefin yanıtına dönüştürüldüğü yer burasıdır.

Başlık

Dedektörün çanak bobini elektromanyetik alanı zemine iletir ve hedeften dönüş elektromanyetik alanını alır.

Hedef

Hedef, metal dedektörü tarafından tespit edilebilen herhangi bir metal nesnedir.

İstenmeyen Hedef

İstenmeyen hedefler genellikle çivi gibi demir içeren maddelerdir. Ancak, şişe kapakları gibi demir içermeyen hedefler de olabilirler. Metal dedektörü istenmeyen hedefleri reddedecek şekilde ayarlanmışsa, bu nesneler için hedef yanıtı oluşturulmaz.

Elektromanyetik Alan Alma

Alıcı elektromanyetik alan, enerji verilmiş hedeflerden üretilir ve bobinin bobini tarafından alınır.

Hedef Tepkisi

İyi (kabul edilmiş) bir hedef tespit edildiğinde, metal dedektörü bir bip sesi veya tonda bir değişiklik gibi sesli bir yanıt üretecektir.

En Kaliteli Dedektör Çeşitleri

Bir metal dedektörünün frekansı, hedeflerin iyi tespit edilip edilemeyeceğini belirleyen ana özelliklerden biridir. Genel olarak, yüksek frekansta iletim yapan bir tek frekans dedektörü küçük hedeflere daha duyarlı olacaktır. Bu doğrultuda düşük frekansta iletim yapan bir tek frekans dedektörü büyük hedeflere daha fazla derinlik verecektir. Siz de birbirinden kaliteli ve güvenilir bir şekilde çalışan metal detektörlere sahip olmak istiyorsanız doğru adres yani Midas Dedektördesiniz. Sizin için en kaliteli şekilde sunulan web sitemizdeki ürünleri inceleyerek kendiniz için en uygun olanı tek tıkla satın alabilirsiniz.

Etiketler: metal dedektörü, metal, dedektör, dedektor,
Mayıs 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR