Yeraltı Görüntüleme Sistemleri

Yeraltı Görüntüleme Sistemleri

Uydudan Yeraltı Görüntüleme

Uydudan yeraltı görüntüleme sistemleri son yıllarda maden ve define araştırması için dikkat çeken seçeneklerden bir tanesi olmuştur. Teknolojik bir çözümle defineyi nokta atışı bulmanın mümkün olduğu düşüncesi ön plana çıksa da bu çok da mümkün değildir. Teknolojinin çok gelişmiş olmasına rağmen uydudan yerin metrelerce altını görmek söz konusu olmaz. Bu nedenle de askeri ve iletişim amaçlı kullanılan uyduların define araştırmada kullanılamayacağı ifade edilmelidir.

MTA gibi saygın kuruluşlar da dahil olmak üzere uydudan yeraltı görüntüleme sistemlerinin mümkün olmadığını vurgular. Optik sensörler ile yer yüzeyinin alt kısmında araştırma yapılamıyor olsa da SAR ve Radar çözümleri ile bir dereceye kadar araştırma mümkün olabilir.

 

Uydudan Define Bulmak için Yol Haritası

Uydu sistemlerini kullanarak define bulmak isteyen pek çok define avcısı vardır. Teknolojinin bütün imkanlarını define bulmak adına seferber etmek isteyen kimseler genellikle Google Earth gibi çözümleri tercih eder. Bu çerçevede bilgisayar başından define yerini nokta atışı bulmak ve sonrasında kazı yapmak hedeflenir.

Google Earth, insanlara define konusunda bilgi verebilecek teknolojiye sahip değildir. Üstelik başka hiçbir uydu insanların define araması yapmasına imkân tanımaz. Bu nedenle de dikkat edilmesi gereken tek şey daha gerçekçi çözümlere başvurmak olmalıdır. Uydudan bölgesel keşif yaptıktan sonra dedektör ya da radar sistemleri ile çözüm üretmek gerekmektedir. Google Earth ile define araştırması yapıp başarılı sonuçlar elde ettiğini iddia edenlere itibar etmemek gerekir.

Yeraltı Görüntüleme Radarları

Uyduda yeraltı görüntülemenin pek mümkün olmaması nedeniyle define araştırmak için farklı çözümlere başvurmak gerekir. Bu noktada gündeme gelen seçenek yeraltı görüntüleme radarları olarak kabul edilmektedir. Dedektörlere benzer sistemleri olan bu radarlar bilgisayar ile entegre çözümler sağlar. Böylelikle daha hassas ve kaliteli arama fırsatları sunar.

Midas dedektör olarak yeraltı görüntüleme sistemleri ile ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap veriyoruz. Kullanışlı, kaliteli ve yüksek verimlilikte sistemler sayesinde kaliteyi ön plana çıkaracak çözümler sağlıyoruz. Siz de define araştırması yaparken sorunsuz bir sürece odaklanmak adına bizi tercih edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap vereceğiz!

Etiketler: yeraltı, görüntüleme, 3d, görüntüleme, uydudan, yeraltı
Mayıs 03, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR