VLF Dedektör Nedir?

VLF Dedektör Nedir?

VLF dedektör, dünyada en çok tercih edilen metal arama ekipmanları olarak dikkat çekmeyi başarır. Kullanım kolaylığı sağlaması, fiyat avantajı ortaya çıkarması ve farklı metallere uygun çözüm sunması bu dedektörler ile alakalı en önemli hususlardır. Bir dedektör satın almak istediğinizde akla gelen ilk seçenek olan VLF metal arama ekipmanları ile alakalı bütün detaylara daha takından göz atmanın tam zamanı!

VLF Dedektör Özellikleri


Çok tercih edilen dedektör olarak kabul gören VLF, 3 khz ile 70 khz frekans aralığında performans sağlar. Alıcı ve verici bobinleri bulunan bu dedektörün temel amacı metallerin tespit edilmesidir. Genellikle yüzeysel aramalar için kullanılmaktadır. VLF dedektörlerle alakalı en ilgi çekici özellikler çalışma frekansları konusundaki farklılıktır. Bu çerçevede dedektörleri tek frekanslı, frekans seçmeli ve çoklu frekans olarak kullanabilirsiniz.

Adını Çok Düşük Frekans anlamına gelen Very Low Frequency kavramından alan VLF aslında dedektörler için çok da düşük sayılamayacak bir seviye olan 3 ile 70 khz arasında performans sağlar. Bu özellikleri de taş ve kayalar nedeniyle derinlerde aramayı zorlaştırır. VLF dedektörlerin yüzey aramalarına yönelik ideal bir seçenek olmasının nedeni de budur.

 

Başlıca VLF Dedektör Modelleri


Marka ve modellerin sahip olduğu çalışma teknolojileri farklılık göstermektedir. Dünyanın en büyük dedektör üretileri tarafından üretilmiş olan modelleri başlıca sıralayacak olursak;

  • Quest X5 dedektör
  • XP Deus dedektör
  • Garrett Ace 400i dedektör
  • Minelab Vanquish 540 dedektör
  • Nokta Simplex dedektör

 

VLF Metal Arama Cihazları Nasıl Çalışır?

Teknolojik bir çözüm olan VLF, dedektörlerin ana ünite ve arama bobini şeklinde 2 parçadan oluşmasını destekler. Ana ünitede yer alan elektronik parçalar ile batarya güç sağlarken başlık kısmındaki alıcı ve vericilerle arama gerçekleşir. Bu sistemin çalışma prensibi ise aşağıdaki gibidir.

Ana üniteden gelen elektrik akımı verici bobine ulaşır. Elektrik akımı sayesinde bobin çevresinde manyetik alan oluşur. Söz konusu manyetik alan Eddy akımı adı verilen dairesel elektrik akımının oluşmasını sağlar. Eddy akımları ile verici bobinin manyetik alanında bozulmalar meydana gelir. Söz konusu bozulmalar alıcı bobin tarafından algılanarak üniteye aktarılır. Ana üniteye ulaşan sinyaller sese ve görüntüye dönüştürülmektedir.

Basit bir çalışma prensibine sahip olan VLF dedektörlerin kullanım kolaylığı sağlaması ve uygun fiyatlar sunması oldukça ilgi çekicidir. Üstelik fiyat – performans konusunda sunduğu ayrıcalıklar da bu dedektörleri özel kılar.

Dedektör satın alırken kaliteli ve kullanışlı bir seçenekten fayda sağlamak mı istiyorsunuz? O halde hem ihtiyaçlarınıza uygun hem de bütçenize en iyi şekilde cevap verecek bir model seçmeye ne dersiniz? Midas dedektör olarak sizlerin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek modelleri ön plana çıkarıyoruz. Böylelikle define arama ve diğer bütün konularda sizlerin beklentilerine cevap veriyoruz.

Etiketler: vlf dedektör
Ağustos 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR